Noua constituție și Regionalizarea

Harta 1. Regiunile de dezvoltare cf. Legii 315 / 2004

Harta 1. Regiunile de dezvoltare cf. Legii 315 / 2004

Regiunile de dezvoltare conform Legii 315/2004
1) Nord-Est
2) Sud-Est
3) Sud-Muntenia
4) Sud-Vest Oltenia
5) Vest
6) Nord-Vest
7) Centru
8) Bucureşti-Ilfov, cu Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov

Regiunile de dezvoltare, organizate în prezenta formulă cartografică, nu respectă rigorile proporţionalităţii istorice, etnice, socio-culturale, nu se încadrează în mod riguros în ceea ce priveşte proporţionalitatea pe zonele de relief, astfel încât fiecare regiune să beneficieze de zone de munte, podişuri, dealuri, câmpie, pe de o parte, şi de eficienţa actualei infrastructuri terestre şi a reţelelor hidrografice.

 

 

Harta 2. Propunerea UDMR

Harta 2. Propunerea UDMR 2009

Cele 16 Regiuni de dezvoltare conform propunerii UDMR din 2009
Prin propunerea UDMR, împărţirea în 16 regiuni de dezvoltare este total nefundamentată ştiinţific, istoric, geografic, social, economic şi cultural. Această propunere ascunde intenţii segregaționiste care trebuie ignorate în totalitate.

 

 

 

 

 

Harta 3. Propunerea UDMR de macroregiuni din 2009

Harta 3. Propunerea UDMR de macroregiuni din 2009

Cele 5 macroregiuni propuse prin iniţiativa UDMR din 2009

În hartă se observă foarte clar tendinţa de federalizare a României în 5 provincii, ceea ce contravine, în mod categoric din art. nr. 1 din Constituţie care prevede că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

 

 

 

 

 

Harta 4. Dictatul de la Viena

Harta 4. Dictatul de la Viena

Teritoriul anexat de Ungaria conform cu hotărârea Dictatului de la Viena (30 august 1940). Judeţele sunt cele existente în 1940
Harta nr. 4, cu teritoriul anexat de Ungaria, se suprapune aproximativ exact cu macroregiunea V din harta nr. 3, ceea ce demonstrează intenţiile ascunse ale autorilor propunerii.

Miza resurselor și pârjolirea țării. După Iugoslavia, Cehoslovacia și Kosovo urmează Romania! Ruperea României în bucăți! Asta se va întampla dacă românii nu-și revendică dreptul la suveranitate, la unitate, la țara ce le-a fost casă de secole.

Au inceput acum 24 de ani prin întinarea continuă a ideii de român și de România. Acum, la o generație distanță, avem un popor căruia îi este rușine să spună că-și iubește patria, pământul și semenii. Avem o întreagă industrie de presă locală ce încearcă să ne convingă că nu există România ci doar ardeleni, unguri, moldoveni, etc. Cel mai pregnant fenomenul se manifestă în Transilvania unde interesele sunt majore. Sunt ziare si televiziuni ce blamează România, ce aruncă cu noroi în istorie, ce manipulează omul de rând insuflând ideea de “ardelean” bun și drept și de “dâmbovițean” rău și corupt. Le amintesc acestora că politicienii locali corupți, baronii și reprezentanții lor la București, nu sunt “dâmbovițeni”.

Răul îl reprezintă gașca națională de politicieni îmbuibați, corupți, ce căpușează România, ce-și bat joc de românul de rând în fiecare zi. Apărarea Roșiei Montane, de exemplu, se manifestă în toată țara iar cele mai mari proteste au loc chiar la București. Se dorește ruperea în bucăți a României pentru că entitățile mai mici sunt mai ușor de controlat și de exploatat. Nu au forță, susținere și nu se pot apăra. După ce vor fi extras toate minereurile, după ce vor fi tăiat toate pădurile, după ce vor contamina toate apele vor pleca și vor lăsa în urmă o fostă țară distrusă, mici enclave pârjolite și lipsite de viață. Cât despre politicienii care au permis aceasta fiți siguri că nu-și vor petrece pensia pe meleaguri autohtone – plata trădării este mare și vor pleca către alte zări căci au cu ce!

Nu vă lăsați manipulați! Gândiți, luptați, iubiți-vă țara și neamul!

Articol scris de ing. Octavian Lolea

Președinte C.J. Mehedinți al Partidului Alternativa Socialistă (PAS)

Vizualizari: 3100 ,

Un răspuns la România e pusă în pericol de regionalizarea forțată de un guvern incompetent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *