Mi s-a spus, deseori, că, după 1989, și România a ajuns, în felul ei, țara tuturor posibilităților. Adică țara în care albul poate fi declarat negru și prostul poate fi ”asimilat” ca savant. Chiar așa, cum vă spusei, prostul, uneori datorită pedigreului său, poate fi fățuit, printr-un ”machiaj” intelectual reușit, într-un intelectual de top și propulsat, nici mai mult, nici mai puțin, direct în casta profesorilor universitari. Dacă ”mămica” lui, nu știu dacă pe căi corecte sau pe scurtături, a ajuns acolo unde este de ce să nu-i fie promovată și loaza lângă ea? Că încă un prost a ajuns universitar nu mă mai deranjează foarte tare, fenomenul este specific vremurilor ”revoluționare” pe care le trăim. Mă deranjează, până la durere, faptul că idiotul, cu ”judecățile lui de valoare”, poluează domeniul istoriei neamului meu. Având mari deficiențe de comunicare, de vorbire românească adică (pe cel care nu mă crede îl rog să îl revadă în intervențiile sale poticnite, în care se opintește verbal să lege între ele câteva idei fără să reușească să realizeze o cât de cât coerență între ele), oligofrenul încearcă, fără să reușească, să spurce istoria României. El dă în poporul român și în realizările sale cu același sârg cu care un idiot dă cu bâta în baltă fără să ia în seamă stropii murdari care îl ating mai ales pe el. Miop, mai ales din cauza ”urdorilor” politice, animalul, dresat fără succes de mamica lui, își arogă competența de a face judecăți de valoare în varii domenii, nu numai în cel istoric.

Acum, având în vedere că, în virtutea dreptului omului, prost sau deștept, acest Pământ este și al lui, în egală măsură în care este și al celorlalți, eu i-aș permite să se manifeste. Ceea ce mă deranjează este faptul că televiziunile de doi bani îl invită, e treaba lor, și îi dau posibilitatea să-și exprime opiniile neghioabe cu privire la fenomene care privesc istoria României, sporind confuzia în mintea celor care chiar îl cred profesor și mai cred, ”meditați” de el, că România merge pe un drum bun, aceasta fiind treaba noastră.

Noroc că, în afara prostului de la universitate, mai există și istorici adevărați, precum Larry L. Watts care, după cum susține Prof. Acad. Dinu C. Giurescu, ”este un istoric de primă mână” iar ”Cartea lui va servi ca punct de referință” (CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ) pentru studii legate de confruntările româno-sovietice și, mai ales, legate de modul în care Statele Unite ale Americii s-au înșelat constant în privința  comportamentului și intențiilor României.

Mulțumesc Larry L. Watts că, ”dând Cezarului ce este al Cezarului”, ai făcut dreptate în ceea ce privește contribuția Omului politic Nicolae Ceaușescu la Diplomația Românească. Îți mai mulțumesc că ai evidențiat faptul că aportul lui Nicolae Ceaușescu la politica externă a României a fost atât de mare încât nu poate”încăpea” în căpățânile de dimensiunile celor ale prostălăului de la Universitate.

MULȚUMESC !

24. 12. 2014

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 655 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *