Președintele Constituțional al Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a prezentat la Adunarea Națională Constituantă (ANC) Planul Patria 2019-2025, o propunere detaliată și aprofundată, construită de popor într-o adunare permamentă, care va duce Venezuela la destinația semnalată de Comandantul Chavez: Socialismul Bolivarian al Secolului XXI.

De la Departamentul de Protocol al Palatului Federal Lesgislativ, Șeful Statului a subliniat că Revoluția Bolivariană împreună cu Planul Patria, oferă continuitate cu ceea ce a avansat țara în ultimii 20 de ani. De asemenea, el a solicitat Puterii originare să îi acorde rangul constituțional.

De asemenea, în timpul alocuțiunii sale la canalul de radio și televiziune, Maduro a spus că teritoriul național are ca obiectiv să intre pe lista țărilor cu cea mai mare dezvoltare umană pentru 2025, ca parte a obiectivelor Planului Patria 20119-2025, și în cadrul agendei de Dezvoltare Sustenabilă 2030 a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

El a mai adăugat că indicele de dezvoltare umană va ajunge în următorii șase ani de la 0.75% la 0.85%, plasându-ne în grupul țărilor cu o dezvoltare umană ridicată.

De asemenea, a subliniat că sărăcia extremă s-a situat la 4.3% în 2018, și sărăcia generală la 17,3%.

În acest sens, a spus că ”pentru 2015 obiectivul este sărăcie zero în Venezuela. Vom ajunge la 0% sărăcie datorită nevoilor de bază nesatisfăcute”.

În ceea ce privește șomajul, Președintele a spus că țara trebuie să se situeze la 2% ca obiectiv pentru a stabili ocuparea integrală a forței de muncă într-un mod structural, sustenabil și stabil ”pentru 2025 trebuie să atingem obiectivul de 18 milioane de persoane lucrătoare”.

În domeniul educației, obiectivul fundamental al acestui an, el a propus ca obiectiv procentul de 100% în înscrierea elevilor la școala primară și educația secundară.

În cele din urmă, a făcut referire la faptul că, până în 2025, Venezuela trebuie să atingă obiectivul de 5 milioane de barili zilnici de producție petrolieră.

Trebuie remarcat faptul că, Planul Patria 2019-2025 este ”planul poporului”, și a fost elaborat în adunări populare, ascultând vocea bazelor populare pentru a reuși, prin intermediul acestui program, Agenda Economică Bolivariană cu cele 15 motoare ale sale, plus Petro, Puterea Venezuela.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 2378 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *