Ca să faci împrumuturi cu sens, înseamnă un studiu amănunțit și justificat de a realiza ceva în lipsa capitalului necesar, din care să rezulte capitalul investit și cel puțin achitarea lui !

A face împrumuturi pentru a plăti salarii, pensii, campanii electorale… e altceva !

Cine dă dreptul guvernanților de a face împrumuturi în numele poporului ?!

Cine le justifică necesitatea ?!

Cine le plătește ineficiența ?!

Executivul – execută voința poporului !

Cine îl investește să ia decizii în numele său ?!

Vor plăti cei care au adus România la stadiul actual ?! NU ! legislația care o pun la punct asta doreșete ! Să scape toți cei care au responsabilitatea dispariției neamului românesc, a românismului și a tradiției lui de veacuri !

1625675_524849400963770_1772487833_n[1]

Nicolae Ceauşescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotărând după 1985 să facă plata tuturor datoriilor externe înainte de termen, România nemaintrând în capcana tranzacţiilor bursiere întinsă de FMI. Soros reuşind ulterior să dea un „tun” de 1,1 miliarde de lire sterline prin intermediul bursei din Londra. Chiar şi aşa FMI-ul a impus României penalizări pentru plăţi anticipate.

Din cauza FMI-ului dirijat de SUA, care cerea achitarea datoriei României cu o dobândă triplată, mare parte din producţia agricolă şi industrială a ţării a trebuit să ia calea exportului, creând deja cunoscutele cozi la produsele alimentare. Agentul termic a fost raţionalizat şi benzina a fost distribuită pe cartelă. Aşa se face că, începând din 1987, SUA au dezlănţuit o campanie intensă de diabolizare a lui Ceauşescu prin intermediul presei occidentale. Posturile de radio Europa Liberă şi Vocea Americii au lansat în premieră zvonul fals că Gorbaciov stabilise un înlocuitor al lui Ceauşescu. În martie 1989, când Ceauşescu reuşise să ramburseze integral datoriile, România mai avea în plus 3,7 miliarde USD depuşi în bănci şi creanţe de 7-8 miliarde USD. La această sumă s-ar fi adăugat şi exporturile României din 1989 care au fost de 6 miliarde USD. Arhivele oficiale, coafate în cei 24 de ani scurşi de la revoluţie, nu mai pot justifica azi decât existenţa a 2 miliarde USD. De ce s-au „volatilizat” aceşti bani? N-are rost să mai explic. Cine a făcut-o? Dacă România avea şi după 1989 în serviciile de informaţii şi în Parchete vreun român patriot, am fi aflat până acum !

Dovezile se găsesc permanent, în toate formele. Internetul e bine informat ! Noi doar le prezentăm așa cum credem că e mai semnificativ. Adevărul nu poate fi ascuns nici cu bani: banii se duc, adevărul rămâne !

Ceaușescu a servit poporul român… Ponta și l- a aservit !

Articol scris de ing. Octavian Lolea

Președinte C.J. Mehedinți al Partidului Alternativa Socialistă (PAS)

Vizualizari: 1165 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *