psrDe ce oare Guvernul și majoritatea politicienilor nu văd cu ochi buni Patriotismul?

Îmi pun această întrebare întrucât am ajuns la concluzia că acest termen, ori noțiune, se folosește din ce în ce mai puțin, deja nu mai este un cuvânt la modă și, nu în ultimul rând, a fi patriot și a te declara patriot, se pare că a devenit o așa-zisă „Infracțiune” în ochii multora, printre care și în ochii Guvernului și al politicienilor, în general.

Ei bine, eu sunt patriot, și în ciuda faptului că nu trăiesc în România, îmi iubesc țara și încerc zi de zi să mă implic, atât cât pot, și să ajut ca țara în care m-am născut să ajungă într-o bună zi pe podium-ul binemeritat, după părerea mea, să ajut ca întreg poporul român, nu numai o parte privilegiată, să aibă tot ceea ce merită – adică UN NIVEL DE VIAŢĂ BUN! Pentru că poporul român merită tot binele din lume. Nu merită dispreț, suferință și sărăcie.

Poporul român, în toată istoria lui, a trebuit să își apere țara de dușmanii care râvneau la bogățiile ei, dar niciodată, cel puțin din istoria pe care eu o cunosc și am învățat-o, niciodată nu ne-am lăsat în fața dușmanilor. Strămoșii noștri și-au apărat țara, de multe ori cu prețul vieții. Ei într-adevăr au fost adevărați patrioți. Bineînțeles că dintotdeauna au existat și trădători, lași, corupți, fricoși, care nu s-au gândit decât la binele lor. Din vina acestor trădători au fost biruiți voievozii cei mai importanți din istoria neamului românesc.

Patriotismul în zilele noastre este considerat învechit și de multe ori tratat ca fiind o infracțiune. De ce oare guvernul și majoritatea politicienilor nu văd cu ochi buni Patriotismul? Nu v-ați întrebat niciodată? Nu cumva cei care nu văd patriotismul cu ochi buni și îl disprețuiesc, sunt exact cei cărora le lipsește dragostea de țară? Dacă cineva ar fi patriot, cum ar putea să disprețuiască dragostea de țară sau chiar să înfiereze Patriotismul? Mie mi se pare că politicienii noștri se află în tabăra cealaltă.

Patriotismul, în opinia mea, este un sentiment, se simte cu toată ființa. Patriotismul este iubirea de țară, iubirea de neam și, nu în ultimul rând, iubirea trecutului, a strămoșilor noștri, fără de care nu am putea exista. Nu ne putem renega istoria, trecutul sau strămoșii. Așa cum au fost, cu bune cu rele, nu se pot șterge ca și cum nu ar fi existat.

Așa cum se spune „Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creşte”, și poporul român pentru a fi puternic are nevoie să fie unit. Exact asta îi lipsește poporului român. Nu este unit! A devenit un popor dezbinat. E mult mai ușor să manipulezi un popor dezbinat, sărăcit și suferind, decât unul unit, bogat și cu o viață liniștită. Și nu mă refer la anumiți dușmani, căci sunt extrem de mulți, mă refer la necazurile prin care trece poporul român, la nivelul de sărăcie la care a fost adus poporul nostru. Dintr-o țară bogată, cu un nivel de educație superior multor țări, cu un sistem de sănătate bine implementat, cu medici renumiți și gratuit pentru tot românul, am ajuns la coada Europei, o țară săracă, cu un nivel de educație umilitor, cu un sistem de sănătate inaccesibil, de slabă calitate și aproape distrus, am ajuns o țară pe care nimeni nu o mai respectă.

Și atunci oare, oameni buni, putem să stăm cu brațele încrucișate și să nu facem nimic pentru țara asta, pentru poporul român? Să lăsăm ca țara noastră să fie distrusă? Eu unul nu pot. Mă gândesc la țara mea, la familia mea rămasă în țară, mă gândesc că aș dori să mă întorc și să văd din nou o țară bogată, oameni fericiți, fără lipsuri sau necazuri. Sunt sigur că majoritatea dintre românii plecați în străinătate au lăsat familii, rude în țară și că în viitor, vor să se întoarcă acasă și să ne fie tuturor mai bine.

Mulți ar putea spune că noi, românii plecați în străinătate, nu suntem patrioți fiindcă ne-am lăsat țara, că dacă ar fi patrioți, ar fi trebuit să rămânem și să suferim în țara în care ne-am născut. De ce să suferi în țara ta și să vezi cum nu ești apreciat și pus în valoare pentru ceea ce știi să faci și pentru toate eforturile depuse? Nu asta înseamnă patriotismul, dragii mei. Poți să fii patriot și să trăiești în altă țară, acolo unde ești cu adevărat apreciat. Noi, românii din străinătate, chiar dacă au plecat nu ne-am uitat țara, nu am uitat că suntem români și că ne-am născut în România. E adevărat că nu toată pădurea poate fi verde, mai sunt și uscături. Sunt și români plecați care uită că sunt români și își „uită” chiar și Limba noastră dulce, limba românească. Sunt de acord cu voi. Ei nu pot fi catalogați drept patrioți. Nu vreau să judec pe nimeni, fiecare este liber să își aleagă drumul în viață.

Nu îndemn, sub nici o formă, pe nimeni la violenţă. Cu violenţă nu se pot soluționa problemele unei țări. În plus, nu sunt de acord și nu aprob violenţa. Suntem un popor inteligent și cred că în zilele noastre se pot rezolva problemele țării pe căi pașnice. Pentru a termina o dată pentru totdeauna cu CORUPŢIA și HOŢIA, cele mai mari și grave probleme ale României, este nevoie ca toți românii, și spun toți, să fim mai uniți ca niciodată și să ne implicăm în POLITICĂ. Consider că doar prin politică putem schimba cursul țării noastre și să aducem România pe calea cea bună, în așa fel încât tuturor să ne fie bine. Gândiți-vă că doar prin proteste sau mergând la vot nu am putut schimba nimic. Toate au rămas la fel ca înainte: hoții, corupție, mafioți, nedreptăți sociale şi justiție doar pentru unii. Și eu credeam că POLITICA nu este de mine și că mai bine să o facă alții. Am așteptat destui ani și am văzut că cei pe care eu i-am votat nu au făcut nimic, nici pentru mine, nici pentru țară sau pentru poporul român. Cred că toți avem o limită. Eu am ajuns de mult la limită. Și am trecut la acțiune. Ca mine sunt mulți alții. Numai că mulți sunt lupi îmbrăcați în blană de oaie. Trebuie să fii foarte atent la detalii, să analizezi foarte bine, să investighezi ca să îți dai seama cine spune adevărul și cine nu.

Speranța moare ultima. Să lăsăm deoparte răutatea, egoismul, invidia și să fim uniți pentru un bine comun – pentru țară și pentru poporul nostru. Pentru noi și pentru copiii noștri, pentru ca ei să aibă un viitor mai bun şi o viaţă mai liniştită.

Închei acest articol cu o poezie care reprezintă esența și tăria neamului românesc

 

„Pui de Lei”

                                                                                                                                                                                  scrisă de Ioan Nenițescu :

„Eroi au fost, eroi sunt încă

Şi-or fi în neamul românesc!

Căci rupţi sunt ca din tare stâncă

Românii ori şi unde cresc.

E viaţa noastră  făurită

De doi bărbaţi cu braţe tari

Şi cu voinţa oţelită,

Cu minţi deştepte, inimi mari.

Şi unu-i Decebal cel harnic

Iar celălalt Traian cel drept

Ei, pentru vatra lor amarnic

Au dat cu-atâţia duşmani piept.

Şi din aşa părinţi de seamă

În veci s-or naşte luptători,

Ce pentru patria lor mamă

Vor sta ca vrednici următori.

Au fost eroi şi-or să mai fie,

Ce-or frânge duşmanii cei răi,

Din coapsa Daciei şi-a Romei.

În veci s-or naşte pui de lei!”

Powered By DT Author Box

Articol scris de Cornel Alexandru Ene

Vizualizari: 4648 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *