GRECIA este, astăzi, scânteia care va aprinde flacăra ce va mistui putregaiul capitalist din BĂTRÂNA EUROPĂ.

GRECIA și-a început lecția cu capitolul despre DEMOCRAȚIE. Ea a umplut piețele ATENEI, cele pavate cu marmură albă, cu steaguri roșii care au reinstaurat democrația directă, cea în care poporul participă direct la guvernare, fără interpușii care au devenit ulterior cancerul politic ce a distrus sistemul și a denaturat pervers sensul conceptului.

Acum mai bine de 2000 de ani, marele preot Laocoon al TROIEI încerca să-și convingă concetățenii să nu accepte ”darul” grecilor, CALUL TROIAN, spunându-le: TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES ( Mă tem de greci și când fac daruri ).

Astăzi, ”urâții” ( aici nu cu sensul de strâmbi ci cu cel de detestați) din Cancelariile Europei strigă, la fel, TIMEO DANAOS, căci aceștia, grecii, le strică spurcatul lor sistem care le asigură dominația asupra popoarelor strangulate cu AUSTERITATEA.

Acum mai bine de 2000 de ani, GRECIA dărâma mitul inexpugnabilei TROIA oferindu-i acesteia ca ”dar” CALUL TROIAN, cel care, după ce a fost cărat în cetate, a devenit ”bomba” ce a făcut să cadă zidurile acesteia.

Astăzi, GRECIA, utilizând pe post de cal troian Partidul SYRIZA, va face să cadă, cel puțin așa sperăm noi oropsiții soartei, sistemul, devenit anacronic, malefic și toxic, al capitalismului occidental.

Acum mai bine de 2000 de ani, GRECIA își ”școlea” comandanți de tip ODISEU, cunoscut și ca ULISE, cu care își asigura supremația pe mare și pe uscat.

Astăzi, GRECIA și-a pregătit un alt comandant,” comandantul” politic ALEXIS TSIPRAS, care să-i redea, pe bătrânul continent, strălucirea de altădată.

Acum mai bine de 2000 de ani, GRECIA, prin ”CIVILIZAȚIA BIZANTINĂ”, scotea ”la lumină”, din grote, popoarele Europei și le învăța că nu este totul să trăiești pentru a trăi ci pentru a iubi, a crea, a prospera și a progresa.

Astăzi, GRECIA, văzându-se umilită de cei pe care i-a ”făcut oameni”, se trezește și-i pune la punct cu arma lor: politica.

Astăzi, popoarele Europei, vlăguite de monstruosul sistem politic MERKOZI (MERKEL-SARCOZY), care a ”inventat” pentru cei mulți AUSTERITATEA și pentru el OPULENȚA, învățând de la GRECIA, se reorientează către PURPURA SALVATOAREI STÂNGA.

”Urâții” din Cancelariile Europei au de ce striga TIMEO DANAOS iar noi, cei oropsiți, avem pentru ce ne BUCURA.

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 696 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *