Articole recente

PSR este gata să îi expună președintelui Iohannis punctul său de vedere

PSR este gata să îi expună președintelui Iohannis punctul său de vedere

…Dar președintele Iohannis, va răspunde pozitiv cererii PSR în vederea stabilirii unui dialog? Redăm mai jos conținutul mesajului prin care BEx al PSR a răspuns în această seară invitației pe care președintele a adresat-o societății civile:

Stimate domnule Președinte,

Membrii Biroului Executiv Central al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN (PSR – fostul Partid Alianța Socialistă), membru al Partidului Stânga Europeană, au luat la cunoștință de invitația dumneavoastră transmisă societății civile în vederea organizării de consultări pe marginea crizei politice.

Cu acest prilej, în calitatea noastră de partid extraparlamentar , ne manifestăm interesul pentru participarea la aceste consultări și am aprecia dacă ați binevoi să ne acordați atenția dvs. în vederea unui schimb de idei reciproc util.

Vă reamintim că dincolo de partidele parlamentare, împotriva cărora cetățenii revoltați scandează astăzi în toate orașele țării, în România mai există și alte partide, printre care și PSR-ul, care fac o altfel de politică și care au refuzat constant compromisurile politicianiste.

Nu pretindem prin aceasta că deținem o legitimitate mai mare decât a unui partid mare de pe scena politică, dar credem că scena politică extraparlamentară are totuși o legitimitate suficient de mare de care Președintele României ar trebui să țină seama. Vă reamintim că la alegerile locale din 2012 partidele care sunt azi extraparlamentare au adunat peste 1,2 milioane de voturi.

În cazul în care considerați utilă intervenția noastră vom sta cu cea mai mare plăcere la dispoziția echipei dvs. de consilieri în vederea stabilirii detaliilor.

Cu deosebit respect,
Biroul Executiv Central al
Partidului Socialist Român

București, 5 noiembrie 2015

Credem că mingea se află în terenul președinției. Nu avem momentan informații cu privire la vreun demers similar al altui partid extra-parlamentar, însă credem că este datoria Președintelui ca mai înainte de a organiza consultări cu organizații și personaje adunate de pe stradă să asculte de partidele care au, totuși, o legitimitate democratică în spate. Vă reamintim că PSR a obținut în 2012 la alegerile locale peste 20.000 de voturi și candidatul său la alegerile prezidențiale din 2014, dr. Constantin Rotaru, aproape 30.000 de voturi.

În caz contrar demersul consultării cu instanțe și personaje fără legitimitate democratică este unul care poate seta un precedent extrem de periculos. Sperăm să nu ajungem la un moment în care România să fie condusă cu marșuri ale cămășilor negre.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1365 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *