Într-un comunicat remis redacției în data de 4 februarie Partidul Alternativa Socialistă critică sever guvernul Ponta pentru măsura convenită împreună cu FMI în privința restructurării creditelor.

În opinia socialiștilor această măsură reprezintă „un ajutor mascat” pe care guvernul îl oferă băncilor. Ea este denunțată ca fiind și o măsură populistă menită să ademenească populația de partea guvernului în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai, și a celor din anul 2016.

PAS sugerează guvernului și majorității USL să se ocupe mai degrabă de promulgarea legii falimentului personal, care este mult mai utilă cetățenilor cu venituri mici care nu mai pot să-și plătească ratele la bancă. Întrebat asupra acestui aspect dl. Constantin Rotaru, președintele PAS, a făcut următoarea precizare:

„Ca partid al stângii autentice noi nu putem accepta asemenea ajutoare care de fapt sunt cadouri otrăvite. Guvernul trebuie să se preocupe de crearea concretă de locuri de muncă, de creșterea nivelului salarizării la bază, nu de amăgirea oamenilor cu pseudo-soluții la problemele lor concrete. Ceea ce face guvernul USL nu e politică de stânga ci populism și are un singur scop, salvarea de la faliment a băncilor.”

Articol scris de Adrian Sandu

Vizualizari: 1068 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *