De câteva zile „fierbe” România, fierbe la figurat și îngheață la propriu. Fierbe, am zis, pentru că, în sfârșit, una dintre gunoaiele politice ale țării, bomboana de pe coliva nenorocirii neamului, a fost „priponitâ” și este chemată să dea socoteală. De ce tocmai acum?, de ce în aceste condiții? și de ce modul în care se face „admonestarea” justițiară? Sunt niște „de ce-uri mult prea mari” pentru orizontul meu politic și, prin urmare, n-am să insist asupra lor. Eu am să mă opresc, un pic mai mult, asupra unor aspecte de principiu.

Așadar, una dintre proastele neamului, vicioasă până-n măduva oaselor, care cu un comportament de cerșetoare ajunsă prințesă a reușit să atragă asupră-și toată ura disponibilă în buzunarele sufletului românesc, face acum valuri politice, ea speră cu efect de tsunami, cu care încearcă să-și spele mizeria morală și să se așeze printre martirii țărișoarei. Un pic mai devreme, ODIOASA, arborând un „luk” mioritic, s-a dat în lanțurile amorului cu SINISTRUL, un specimen fără egal în istoria acestei țări în ceea ce privește toxicitatea, cinismul și sadismul său. Pentru că el avea în mână hățurile de la căpestrele celor care trăgeau la carul cetății, ea, în schimbul unor favoruri numai de ea știute și dăruite lui, a beneficiat de toată mierea și tot laptele din rezervele de stat. Numai astfel se poate explica faptul, notoriu de altfel, că ODIOASA își cumpăra „opincuțe” și „trăistuță” numai din magazine aflate în „orașul-lumină” sau din celelalte „orașe-luminițe” ale Europei. Deși țara gemea de frig și de foame, cei doi, ODIOASA și SINISTRUL, o duceau tot într-o „tinerețe fără bătrânețe” și iubire fără sfârșit, așa visau ei. Dar cum, din păcate, pentru cei care sunt „cu picioarele pe Pământ” totul trebuie să aibă un sfârșit, visul celor doi, al ODIOASEI și SINISTRULUI, s-a destrămat într-o dimineață ternă, cu specific românesc adică. Dedesubturile fenomenului sunt, însă, mult mai adânci. Cum suntem în perioada primăverii, când virusurile de tot felul își fac de cap, iată că dinspre „vaccinatul” Occident a scăpat, totuși, un asemenea produs biologic către România. Trecând neobservat, sau mai bine-zis nebăgat în seamă în fascinanta Românie, el a atins și indestructibila configurație a ODIOASEI și SINISTRULUI. Cu o fragilitate nebănuită, dar foarte probabilă, aceasta s-a făcut zob într-o clipită. Ca să vezi! Și, exact ca în povestea cu ADAM ȘI EVA, dându-și seama de goliciunea lor totală, SINISTRUL (ne)rușinat de tot răul din el s-a „dat la fund”, s-a pitit laș adică, lăsând-o pe ODOIASĂ să dea socoteală, singură, pentru tot putregaiul pe care au clocit ei și pe care l-au numit „stat de drept” pentru că, nu-i așa?, pe el au „stat”, din el s-au hrănit, cu el s-au răsfățat, considerând că este dreptul lor ș.a.m.d.

Acum „să stăm” și noi tot „drept” și să judecăm drept, nu înțeleg de ce acest mod de a fi este considerat de cei de o teapă cu ODIOASA și SINISTRUL ca fiind cel normal, cel de viitor, cel ce garantează „Raiul pe Pământ” în România. Cât de nociv poate fi acest drog al ideologiei capitaliste care încearcă să convingă mulțimile, cele ce gem de frig și de foame, că această societate este normală, că așa trebuie să trăim, că nu trebuie să ne facem probleme căci ODIOASA și SINISTRUL vor da socoteală, pentru faptele lor, pe „lumea cealaltă”. Eu, ca un bun credincios ce sunt, mă rog la Bunul Dumnezeu să le ofere șansa să dea socotelă pe lumea aceasta, în fața tuturor amărâților cărora le-ar fi furat și aerul, dacă ar fi fost posibil. Sper să am înțelegere acolo SUS și strâmbii capitalismului „de cumetrie” să poată pleca îndreptați în „lumea celor drepți”. Ca un bun cetățean, le doresc reconversie profesională ușoară!

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 978 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *