Prof. Dumitru Stanciu

 

Trăim momente unice în istoria postdecembristă a României. Le-am dorit, nu le-am dorit, ele au venit peste noi și bieții români „bucuroși” le duc și le vor duce pe toate. N-avem încotro. De fapt, conform înțeleptelor noastre zicători, culegem ce-am semănat. Și tot înțelepciunea populară ne învață că domnia și prostia se plătesc, uneori cu bani grei. Trecând peste tânguirile mele de om aproape înecat de valurile vremurilor tulburi, aș dori „să mă revolt” împotriva mitocăniei unor „trăitori” în „bătătura” țării mele. Nu, nu le-am zis nici concetățeni, nici conaționali, nici altfel de „co…” căci eu nu doresc să fiu, în niciun caz, „cotrăitor” cu astfel de indivizi. După mine, ei ar trebui respinși din oricare agregare umană, socială sau de altă natură.

            Se întâmplă că, zilele acestea, a fost propusă pentru funcția de Prim Ministru, în România, o FEMEIE!!! Auzi dumneata, o FEMEIE!!! Prim Ministru! Uitând că, pentru bărbații normali, cele mai iubite ființe din viața noastră au fost, sunt și vor fi femeile, cu farmecul, abilitățile și competențele lor, mulți dintre cei care-și spun „de genul masculin”, fără a avea motive serioase, și-au deschis traista cu imprecații și au început s-o împroaște pe distinsa Doamnă Prim Ministru, în devenire, cu cele mai abjecte „noroiuri”. Un specimen, un schelet ambulant, ambalat într-o piele tăbăcită cu venin, care-și zice „jurnalist”, deși un confrate îngăduitor spunea despre respectivul că se pricepe la jurnalism ca vițeaua la filozofie, mă rog!, era „oripilat” în asemenea hal de coafura Doamnei Prim Ministru, care mie mi s-a părut ultraelegantă, încât se credea în pericol de a nu-și mai controla necesitățile fiziologice. Un altul, care la o televiziune de doi bani jumate (achitați de mistrețul cu colți de rahat – să mă scuze cititorul – cel care, de curând, tocmai  a murdărit Tronul de la Cotroceni) behăie, pe la miezul nopții, lansând în eter tot felul de nerozii și făcând caz de „pregătirea” lui, și-a permis, în plenitudinea prostiei sale, să facă aprecieri cu privire la pregătirea de inginer, în domeniul petrolului, a Doamnei. Individul, având o față care, în cel mai bun caz, aduce cu o târtiță de rață ungurească, jignea, la scenă deschisă, învățământul de la Facultatea de Petrol și Gaze, din Ploiești. Lăsând la o parte faptul că în căpățâna lui cretină un curs de Matematici Speciale n-ar putea încăpea niciodată, l-aș putea informa, deși știu că este pierdere de vreme deoarece el nu poate pricepe, că specialiștii de la Petrol și Gaze câștigă astăzi cele mai mari salarii în țările din Peninsula Arabică. Lăsându-l și pe prostul de la miezul nopții să-și clefăie neroziile, am să-mi exprim, aici și acum, speranța că această Doamnă, inginer fiind, va guverna eficace și eficient această țară. Ea știe ce înseamnă acest lucru în ciuda faptului că provine dintr-o famile normală, care a locuit, ca noi toți ceilalți oameni cinstiți și corecți, într-un bloc „construit de comuniști”,  într-un orășel modest de provincie. Mă gândesc acum la alte două femei remarcabile care, în ciuda unor „începuturi” modeste, au fost doi Prim Miniștrii „jos pălăria”. Este vorba de evreica Golda Meir (care a trăit într-un kibbutz) și de nemțoaica Angela Merkel. Succes Doamnă Prim Ministru!

            P.S. Menționez, pentru răutăcioși, că nu sunt nici membru și nici măcar simpatizant PSD. Sunt profesor la Universitatea Politehnică din București și am un respect deosebit pentru Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Am făcut Liceul Mihai Viteazul din Ploiești. Ce LICEU!!!

                                                                                                                   20. 01. 2018

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 2095 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *