“Înfrăţit, poporul venezuelean trece peste toate dificultăţile” – este declaraţia doamnei Delcy Rodriguez, Ministrul de Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, odată cu invitaţia adresată ambasadorilor acreditaţi în ţara sa, să viziteze Bazele Misiunilor Sociale – “acolo veţi cunoaşte spiritul poporului nostru”.

Manifestație de sprijin pentru misiunile bolivariene.

Manifestație de sprijin pentru misiunile bolivariene.

Acesta a fost mesajul de apreciere pentru recunoaşterea primită de Venezuela, zilele acestea, pentru lupta şi rezultatele obţinute în eradicarea sărăciei şi foametei.

Misiunile Sociale sau Misiunile Bolivariene, cum mai sunt numite, ca omagiu pentru Simón Bolívar, eroul Americii de Sud, sunt programe sociale create de fostul preşedinte venezuelean Hugo Chávez, pentru confruntarea şi combaterea sărăciei şi excluziunii sociale inerente acesteia. Campania de iniţiative împotriva sărăciei şi pentru echitate socială a însemnat, printre altele, construcţia de mii de spitale gratuite, programe gratuite de educaţie, asigurarea de alimente şi locuinţe pentru cei cu dificultăţi în asigurarea lor şi recunoaşterea drepturilor populaţiilor indigene. Este moştenirea lăsată de Hugo Chávez, ca o guvernare realizată de şi pentru toţi cetăţenii Venezuelei.

Recunoaşterea primită de Venezuela a avut loc cu ocazia celui de al II-lea Summit CELAC-UE, care a avut loc la Bruxelles în perioada 10-11 iunie. Tot cu ocazia acestui summit, UE a confirmat refuzul internațional manifestat împotriva politicii intervenţioniste a SUA faţă de Venezuela, stat suveran şi independent.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1434 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *