Santa Cruz, 15 iunie 2014 (MPPRE) / Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a afirmat, în cadrul plenarei G77 + China care a avut loc în Bolivia, că lumea are de înfruntat probe grele în vederea construirii unei noi umanități.

„Să nu ne pierdem elanul pe drum… cum a spus de atâtea ori Comandantul Hugo Chávez, o nouă umanitate este nu doar posibilă, ci și urgentă și necesară”.

A arătat că G77+China este un instrument puternic al construirii unei lumi multipolare, fără imperii, ingerințe sau amenințări la adresa unor națiuni.

Mandatarul venezuelean a afirmat că este important să se reia proiectul Banca Sudului, pentru a avansa spre o nouă ordine mondială și o agendă de dezvoltare bazată pe respect.

„Lumea care se naște este multipolară și multicentrică, o bună ocazie pentru a progresa pe drumul respectării diversității culturale și politice…”

A evidențiat necesitatea stabilirii unei agende de dezvoltare economică „cu o nouă etică și un nou model cultural, care să respecte armonia mediului înconjurător.”

Nicolás Maduro a exprimat, în numele Guvernului său și al poporului venezuelean, sprijinul pentru crearea unui Institut al Sudului, în vederea decolonizării integrale a țărilor. A mulțumit pentru spijinul primit din partea țărilor care fac parte din G77+China.

„Am simțit respectul lor și atașamentul pentru continuarea drumului Venezuelei spre autodeterminare și definire a politicii proprii. Ratificăm încrederea noastră și puteți conta cu Venezuela care va merge în continuare pe drumul deschis de cel mai mare profet al nostru, Hugo Chávez”.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 877 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *