Prin declarațiile de ieri, referitoare la faptul că în România nu vor pătrunde decât vaccinurile acceptate de Uniunea Europeană, Johannis a demonstrat încă odată că nu este decât guvernatorul unei regiuni cu statut de colonie vestică și slugă unor stăpâni străini de interesul cetățenilor români, și nu președintele în exercițiu al unei țări suverane și independente.

De-a lungul timpului, diversele guvernări au făcut tot posibilul pentru distrugerea Institutului Cantacuzino, punând astfel România în imposibilitatea producerii de vaccinuri proprii și în dependență totală față de companiile farmaceutice din Vest.

În condițiile în care alte țări membre ale Uniunii Europene folosesc cu succes vaccinuri produse în Rusia și China, vezi cazul Ungariei, Cehiei și Slovaciei, iar altele precum Italia, Spania, Franța și chiar Germania, sunt în tratative pentru achiziționarea acestor vaccinuri, a refuza orice discuție pe această temă, denotă din partea dictatorului-slugă și a guvernului său, că interesele de ordin material ale stăpânilor săi din Vest sunt mai presus de sănătatea propriilor cetățeni.

Partidul Socialist Român consideră că este dreptul oricărui cetățean român de a putea avea acces la toate vaccinurile existente pe plan mondial și de a alege personal cu care anume să se vaccineze.

Pe această cale, Partidul Socialist Român solicită factorilor de decizie să demareze formalitățile pentru achiziționarea și a altor vaccinuri decât cele produse de companiile vestice, în acest fel putând spera la o mai rapidă rată a vaccinării și la o mai rapidă revenire la normalitate.

De asemenea, Partidul Socialist Român solicită factorilor de decizie din România, cât mai rapida repunere în funcțiune a Institutului Cantacuzino și reluarea cercetării și producerii de vaccinuri românești ce și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului și atât de necesare astăzi.

25.03.2021

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1302 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *