Nu cred că mai este cazul să definesc gunoaiele. Până și copiii știu că respectivele „produse” reprezintă ceva ce trebuie aruncat. Ele trebuie aruncate pentru că, pe de o parte, sunt nefolositoare iar, pe de altă parte, de cele mai multe ori, sunt nocive. Pe ele se pot produce, în urma „colaborării” lor cu tot felul de alte vietăți, creaturi care se înmulțesc și se dezvoltă devenind adevărate bombe biologice. Așadar, o viață tihnită va fi numai una curată, fără gunoaie adică. Acuma, de gunoaiele pe care din prea multă grabă le ținem sub preș se poate scăpa cu ușurință. Ca să nu mai facem efortul să utilizăm mătura și fărașul a fost inventat aspiratorul de praf. Dar de gunoaiele-umane oare cum putem scăpa ? Vedeți, la acest tip de gunoaie nici nu v-a trecut prin minte să vă gândiți deși ele, gunoaiele-umane, pot deveni focare de infecție socială. Deoarece a preveni este mai ușor decât a eradica mă străduiesc să scriu aceste câteva rânduri pe care este posibil să le citească cineva. Gunoiul-uman este astăzi atât de abundent în societatea românească încât există pericolul ca aceasta să devină un mediu „irespirabil”. A studia gunoaiele-umane românești reprezintă o întreprindere pe cât de riscantă pe atât de provocatoare. Ar trebui să-ți alegi un sistem de referință. De unde începi? De când începi? N-am să fac aici acest lucru. Am să mă rezum la a prezenta câteva tipodimensiuni de gunoaie-umane dâmbovițene. Așadar, am să încep cu impostorul căci el este unul dintre cele mai periculoase gunoaie-umane. Îl găsiți pretutindeni dar, mai ales, în politică. Aici, în politică, impostorul, dând din coate, poate ajunge în poziții sociale onorabile uitând că nu are nici un merit profesional, că nu are studii, că nu are bacalaureat, că nu știe să scrie și că nu știe să citească corect românește ș.a.m.d. Impostorul politic este tipul de prost-fudul, emblematic pentru România postdecembristă, care trăiește pe spinarea altor proști dar nefuduli, inconștienți fiind de prostia lor, inconștiență care este pentru România cel mai periculos virus politic. Impostorul politic este, în tot ceea ce face, și un mare hoț căci își însușește foloase chiar necuvenite. El primește salarii, diurne, alocații, prime, automobile la scară, amante chiar ș.a.m.d. fără să producă nimic care să justifice aceste atenții din partea societății civile. Singura lui însușire ar fi aceea că vorbește neîncetat, neîntrebat, neluat în seamă debitând vrute și nevrute amalgamate cu verzi și uscate. El emite păreri pe care le vrea, de fapt le consideră, judecăți de valoare. El cosideră că persoana lui este aceea care trebuie să aibă ultimul cuvânt. Prost din temelie, impostorul politic, prin tot ceea ce spune și prin pagubele de tot felul pe care le produce României, reprezintă molia socială a țării. Unde poate fi întâlnit? Peste tot unde a fost promovat. În Parlamentul României, în Administrația Prezidențială, în toate instituțiile „statului de drept” și, mai ales, în partidele politice.

Impostură și impostori există din belșug și în învățământul românesc. Există profesori universitari care nu-și mai găsesc diploma de bacalaureat, există doctori în știință care nu știu ce este aceea știință, există profesori fascinați mai mult de fizicul învățăceilor decât de transmiterea de cunoaștere, există multe, foarte multe exemple, de ceea ce n-ar trebui să existe acolo. Există dascăli adevărați în România, există rezultate remarcabile în școlile românești numai că aceste aspecte sunt estompate de analfabetismul în creștere, evidențiat în statisticile europene, și de impostorii din învățământ, cei care își „cumpără” notele de promovare la examenele de titularizare.

Din păcate, există impostură și impostori și în medicina românească. Astăzi sunt prea muți morți din cauza unor diagnostice greșite sau din cauza unei asistențe medicale improprii. Mai semnalăm că există prea multe mame moarte, prea mulți nou-născuți morți, prea mulți bătrâni morți înainte de vreme, pre mulți accidentați morți pentru că nu li s-a mai oferit nicio șansă, prea multă impostură asezonată cu multă prostia și neprofesionalism în medicina românească. Medicii buni din generația tânără pleacă din România. Acasă rămân doar cei pe care nu i-ar primi nimeni. Sistemul medical românesc îi primește și ei se spetesc omorând românii. Trist, foarte trist!

Dar, poate, cea mai multă impostură și cei mai mulți impostori se întîlnesc în justiția românească. Dacă urmărești ceea ce se petrece în acea zonă a societății, patronată de „diva legată la ochi și cu balanța în mâna dreaptă”, ești tentat să crezi că pe acolo activează un procent impresionant de „urechiști”. Cred că singurul criteriu după care se face dreptatea românului este dispoziția sufletească a omului legii dictată de gradul de umplere a stomacului său sau de gradul de satisfacere al celorlalte pofte, omenești în felul lor. Acolo logica lucrurilor este că nu au nicio logică. În afara faptului că oamenii legii oferă societății un spectacol de prost gust, nu există în sfera dreptului aproape niciun fel de speranță în dreptate. Românii blestemă, înjură, plâng, își dau foc oferind un spectacol la care nici Dumnezeu nu se mai uită. De ce? Pentru că El le-a oferit acestor oameni șansa de a-și alege drumul. Și ei au ales ceea ce trăiesc acum din plin. Ce-și face românul cu mâna lui ?!!!

Revenind la gunoaiele-umane am în vedere și pe violatorii și hărțuitorii care trăiesc alături de noi. Aici nu am să insist prea mult deoarece indivizii cu asemenea menifestări sunt, de cele mai multe ori, bolnavi psihic. Cu toate acestea fenomenul există și trebuie să fie în atenția societății deoarece consecințele lui sunt deosebit de grave pentru mulți nevinovați dintre cei care ar trebui, într-un fel, protejați de „statul de drept” care funcționează strâmb.

Sunt prea multe gunoaie-umane în România. Cineva ar trebui să pună mâna pe mătura și fărașul eradicării lor. POPOR ROMÂN, PE CINE ANGAJEZI?

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 13835 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *