Nu l-am urmărit pe teutonicul personaj la întâlnirea de la Varșovia a blocului militarist NATO. Am urmărit însă, în mass-media, frânturi de imagine prezentând comportamentul său, de copil cu sindrom cretinoid, la eveniment. N-am insistat să-l văd, așa cum spuneam, de teamă să nu îl identific, ca și în alte dăți, la alte întâlniri ale șefilor de state, umblând capiu, de unul singur, precum curca prin baltă. Are individul ăsta o lipsă de simț a realității exasperantă. Și nu numai, individul suferă de boala „superpersonalității”, a omului înzestrat cu calități excepționale, ieșite din comun, a omului providențial pentru România. Există un spital în București, Grigore Alexandrescu, cu specialiști de primă mână care l-ar putea vedea, dar cine să îl ducă!? Ar face un mare serviciu acestei țări.

Până una, alta omul, stăpânit de damblaua pușcoacelor americane, când nu se joacă cu „cubulețele”, în fostul „Palat al pionierilor”, este cuprins de paranoia războiului și, ca în luptele cu soldăței de plumb, visează să-și întărească „flancul estic” al războiului său, pentru a se apăra de ruși. După el, satanicii roșii, rușii adică, atât așteptă, să-l înhațe, fără Carmen, și să-l ducă la Moskova să-i arate muzeul cu lupta împotriva lui Napoleon, de la Borodino, pentru a-i face în necaz. Colac peste pupăză, asta este o „vorbă” românească pe care Gustav, neamț fiind, nu cred că o înțelege, mai vin și răutăcioșii care, turnând gaz pe foc, îl sperie că „invadatorii” de la răsărit, având în ei un pronunțat „filon comunist”, i-ar putea lua casele pe care cu „hărnicie” le-a furat de la români sau i-ar putea confisca banii pe care i-a „agonisit”, cu multă sudoare, din comerțul cu copii români săraci. Câte spaime pe omul ăsta, bietul de el! Poate de aceea, apelează el la „prietenii lui”, de la Washington, să-i trimită câți mai mulți soldăței, cu cât mai multe pușcoace și cât mai multe mașinuțe de război, nu conteză câți bani costă afacerea, că el are banii furați de la „proștii” de români. De la cei pe care a reușit să-i sperie cu bau-baul roșu și i-a „învățat” că, atunci când aud zgomote bizare, pentru orice eventualitate, să se vâre sub masă, sau chiar sub pat, și să aștepte acolo până vin „salvatorii”, prietenii săi americani.

În politica externă, sarcină care face parte din fișa postului său de ocupant al jilțului de la Cotroceni, Gustav are câteva clișee cu care, crede el, că ar putea rupe inima Occidentului. Unul este reprezentat de fixația cu „flancul estic” și altul, la fel de imbecil, este cel pe care încearcă să-l impună statelor balcanice, și în care susține transformarea Mării Negre într-o „oază” de război a NATO. Cu această ultimă idioțenie, care se potrivește ca nuca-n perete cu aspirațiile popoarelor balcanice, Gustav s-a „arătat” lumii ca un autentic BULĂ al românilor. De ce să facă el din România un „VECTOR DE PACE”, în zonă, când poate face o mocirlă cu izuri războinice, pe placul prietenilor săi americani? Pentru comportamentul său iresponsabil în legătură cu viitorul țării care l-a adoptat, Gustav ar avea justificarea bătăii istorice pe care rușii au administrat-o nemților, în al Doilea Război Mondial, pentru actul criminal pe care Germania l-a declanșat împotriva umanității. Am pute spune că în Gustav s-a trezit sentimentul revanșard. Dacă cumva este așa, atunci nu are decât să-l provoace pe Putin la o luptă în doi pe salteaua de Karate. Este treba lor și nu a mea sau a românilor mei. Pentru siguranța lui personală, îl sfătuiesc pe Gustav să-și cheme prietenii americani, care să vină cu avioanele lor„invizibile” pentru alții, dar vizibile cu ochiul liber de la Moskova, pe care să-i cazeze la tanti Merkel. Ea dispune de mai mult mărunțiș pe care să-l cheltuiască pe pomeni diplomatice.

Oricum, cu ocazia întâlnirii „SPORTIVE”, sper să-i iasă lui Gustav„flancul” din cap și aș ține să-i reamintesc că după ce rușii au plecat definitiv din România, scoși prin diplomația lui Gheorghiu-Dej, Ceaușescu NU A MAI PERMIS ca nicio cizmă de soldat străin să mai calce pe pământ românesc. CURATĂ DICTATURĂ!!!

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 37509 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *