Doamnelor și Domnilor Deputați și Senatori, Doamnelor și Domnilor Guvernanți, Domnule Președinte Klaus Werner Iohannis

Scrisoare deschisă

              În ultimele trei decenii românii au trăit momente foarte neplăcute și dușmănoase la adresa lor, generate de incompetența și iresponsabilitatea activității autorităților publice, la nivel local și național.

Astăzi ne oprim numai la modul în care aleșii poporului gândesc (!?) și adoptă legislația, o legislație extrem de instabilă, stufoasă și neclară în exprimare.

Cum explicați, Doamnelor și Domnilor parlamentari că, într-o singură zi, 20 august 2020, Președintele vostru, Klaus Werner Iohannis, a promulgat 3 (trei) legiLegea nr. 184/2020. Legea nr. 185/2020 și Legea nr. 186/2020 – pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011?

Doamnelor și Domnilor parlamentari, nu mai vorbim despre conținutul legilor respective, dar dacă tot ați avut, în același timp, trei propuneri de modificare ale acestei legi, de ce nu le-ați cuprins într-un singur act normativ?

Domnule Președinte Klaus Werner Iohannis, atunci când ați primit cele trei legi pentru modificarea și completarea aceleiași legi, Legea 1/2011, de ce nu le-ați retrimis la Parlament pentru a le cumula într-o singură lege?

Cum explicați faptul că această lege, Legea educației naționale nr. 1/2011, în vigoare de la 09 februarie 2011, a fost modificată și completată prin 76 de acte normative, 34 legi și 42 ordonanțe de urgență?

Cum vă explicați că numai în anul 2020, această lege, Legea educației naționale nr. 1/2011,  a fost modificată prin 17 acte normative, 9 legi și 8 ordonanțe de urgență?

Domnilor guvernanți, cum justificați faptul că numai anul trecut, 2020, ați adoptat 8 ordonanțe de urgență pentru modificarea acestei legi, iar anul acesta, 2021, ați moficat-o prin 5 (cinci) ordonanțe de urgență?

Apropo, NU erați domniile voastre împotriva modificării legilor prin ordonanțe de urgență „noaptea ca hoții!”?

         Domnule Președinte Klaus Werner Iohannis, în calitatea dumneavoastră de profesor, știți câte pagini are Legea nr. 1/2011?

         200 de pagini, Domnule Profesor.

Ați citit vreodată această lege, Domnule Profesor Klaus Werner Iohannis?

Dacă Dumneavoastră spuneți că ați citit-o, noi nu vă credem, dar, totuși, câți profesori și câți părinți ai elevilor sau elevi credeți că au citit cele 200 de pagini ale legii?

În aceste condiții, pentru cine faceți aceste legi?

Da, înțelegem foarte bine că e vorba de o crasă incompetență, dar mai știm și faptul că de la legile care au zeci de pagini și până la cele cu sute și chiar mii și mii de pagini (vezi Codul fiscal) modificările acestora într-un mod extrem de des sunt făcute, de cele mai multe ori, în folosul și în interesul clientelei infractoare pe care o reprezentați și, evident, pentru a-i băga pe români în ceață.

          Doamnelor și Domnilor Deputați și Senatori,

          Doamnelor și Domnilor Guvernanți,

          Domnule Președinte Klaus Werner Iohannis, 

          În calitate de Președinte al Partidul Socialist Român vă recomand să înțelegeți că demnitatea, pe care întâmplător și trecător o dețineți, trebuie abordată cu foarte multă responsabilitate. În plus, aveți obligația să-i faceți responsabili pe toți indivizii care dețin funcțiile de conducere a unităților, instituțiilor și autorităților publice.

Nu vă lăsați amăgiți, nu mai este mult și românii vor declanșa lupta pentru recâștigarea drepturilor fundamentale pe care le-au avut odinioară: dreptul la învățământ de calitate și gratuit, dreptul la asistență medicală și gratuită, dreptul la un loc de muncă garantat și în domeniul în care este calificat și dreptul la o locuință decentă.

         După trei decenii în care principiile democratice și ale statului de drept le clamați și, în același timp, le încălcați continuu, nu va mai trece mult timp și românii vor declanșa lupta pentru a-și recâștiga dreptul să trăiască în democrație și într-un stat de drept adevărat și nu mimat de voi.

         Stop genocidului la care ați supus poporul român în aceste trei decenii.

Cu riscul să plecați cu toții acasă, dacă ați fi buni români, ați elimina toți incompetenții, iresponsabilii, impostorii și infractorii din toate funcțiile de conducere ale României.

          Aceasta este singura șansă pentru România în aceste momente criminale în care ați adus  poporul român.

01 septembrie 2021

Constantin ROTARU

Președinte al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.