download (1)        DANEMARCA, 9 oct.2017. – Între 2 și 6 octombrie 2017 a avut loc la sediul Fondului pentru Copii al Națiunilor Unite (UNICEF), din Copenhaga, Forul profesional de Achiziții de Vaccinuri și Consultări Anuale a UNICEF cu Industria Globală de Vaccinuri. Cuba a fost prezentă la ambele sesiuni, reprezentată de Danev Ricardo Perez Valerino, Șeful departamentului de Relații Internaționale al Institutului de  Vaccinuri Finley, aparținând de Grupul BioCubaFarma.

Vorbind la aceste sesiuni complexe, Perez Valerino a transmis strategia industriei cubaneze de vaccinuri, aplicarea ei în munca de zi de zi pentru îmbunătățirea continuă a Sistemului de Sănătate din Insulă prin cercetarea științifică, dezvoltarea, producția și comercializarea diverselor produse de mare impact și calitate, multe exportate în câteva țări. Invitația Cubei de a participa la aceste importante reuniuni constituie o recunoaștere a eforturilor făcute de guvernul cubanez timp de decenii,  ceea ce ne-a permis să atingem indici înalți de sănătate. La aceste progrese  au contribuit cercetarea științifică și rezultatele științifice atinse de țara caraibiană în acest domeniu, permițându-i să exporte medicamente și vaccinuri prin societățile de comercializare ale industriei bio-farmaceutice naționale.

Ambele evenimente au fost convocate de Divizia de Aprovizionare a UNICEF, cu scopul principal de a promova schimburile între UNICEF, Ministerele Sănătății din diferite țări care solicită vaccinuri  pentru Programele Lărgite de Imunizare și pentru situații de urgență, cu întreprinderile producătoare și organismele internaționale care operează distribuția și controlul global al acestor produse, pentru a identifica noi mecanisme care să permită creșterea aprovizionării cu vaccinuri pentru un număr cât mai mare de locuitori ai planetei.

(Cubaminrex – Embacuba Dinamarca)

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 3325 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *