Tren CFRCeferiștii hunedoreni, atât angajați cât și pensionari, vor ieși în stradă marți, 18 februarie, într-o încercare de a determina autoritățile să le respecte drepturile.

Ceferiștii se vor întâlni la ora 15.00 la gara din Deva de unde vor porni în marș către sediul prefecturii. Protestatarii cer acordarea permiselor de călătorie gratuită pe calea ferată de la trei la şase drumuri dus-întors, accesul la toate trenurile de călători de pe infrastructura feroviară, acordarea autorizaţiilor de călătorie tuturor salariaţilor şi încetarea disponibilizărilor la toate companiile feroviare. Ceferiştii mai solicită şi indexarea salariilor în conformitate cu prevederile legale şi cu aplicarea grilei negociate pornind de la salariul minim pe economie în vigoare dar şi acordarea integrală a drepturilor băneşti câştigate în instanţă. După marşul de protest, locul de desfăşurare a adunării publice va fi Piaţa Prefecturii. Circulaţia va fi restricţionată în parcarea din faţa Prefecturii de la ora 7 până la finalizarea mitingului de protest.

Conform Ziare.com, care citează o publicație locală, lozinca manifestanților va fi: „Stop privatizării! Vrem tichetele înapoi!” Organizatorii mizează a cel puțin 300 de foști și actuali ceferiști.

Articol scris de Adrian Sandu

Vizualizari: 1158 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *