Biroul Executiv Municipal al Partidului Socialist Român, luând în discuție Hotărârea nr. 495/28.12.2017 prin care Consiliul Municipal Rm Valcea. a majorat taxele locale, solicită anularea de urgenţă a acesteia şi menţinerea taxelor şi impozitelor locale la nivelul anului 2017. Principalul motiv al anulării majorării taxelor şi impozitelor locale este acela că această măsură nu reflectă sporirea gradului de responsabilitate a administraţiei publice faţă de cetăţeni şi nu este în concordanţă nici cu realitatea economică a Municipiului, nici cu situaţia financiară şi socială a majorităţii populaţiei din Râmnicu Vâlcea.

Totodată, pentru aprobarea unei astfel de hotărâri, autorităţile locale aveau obligația să se consulte cu cetăţenii direct afectaţi de majorarea taxelor şi impozitelor şi să facă publice „minutele” şedinţelor pe comisii şi în plen, în urma cărora a fost aprobat noul nivel de taxare şi impozitare.

Partidul Socialist Român le recomandă consilierilor municipali să adopte hotărâri prin care să creeze cadrul legal de obţinere a veniturilor, din ce în ce mai mari, printr-o administrare cât se poate de profitabilă a proprietăţilor publice şi private ale Mun. Rm. Vâlcea şi să gestioneze bugetul local la modul cel mai responsabil, creator, eficient şi în folosul fiecărui locuitor.

Biroul Executiv al Comitetului Municipal Râmnicu Vâlcea

al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN

 

Rm. Vâlcea, 14.01.2018

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 2382 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *