Despre Pasărea Fenix (Phoenix) toată lumea ştie, sau ar fi bine să ştie, că este o pasăre fabuloasă care, o dată la cinci sute de ani, din raţiuni numai de ea ştiute, se regenerează apoteotic prin ardere, dispare mistuită de foc şi renaşte din propria-i cenuşă adică.

Ce frumos!

Mai puţin frumos ar fi faptul că „fabulosul stat de drept” implantat în România după 1989 supune partidele politice „mai amărâte” la cazne Fenix din care acestea nu mai sunt capabile să renască. Am zis „mai amărâte” la figurat dar ele sunt amărâte şi la propriu deoarece sunt formate din cei care trăiesc numai din rezultatele muncii lor, furate şi acelea aproape în totalitate de „capitalismul de cumetrie” adus de Iliescu şi compania în România, după decembrie 1989.

În fapt, mascata dorinţă a talmeş-balmeşului politic românesc, care se autoplasează spre dreapta în gama politică uitând că se manifestă cu apucături de stânga atunci când doreşte „să-i prostească pe proşti”, mascata dorinţă am zis este de a stârpi din gamă tot ceea ce dă semnale că ar fi de stânga, de „sorginte comunistă” cum le place să spună.

Procesul de eliminare a mişcărilor de stânga este simplu şi eficient. Conform legilor în vigoare, din România, partidele care nu obţin un anumit număr de voturi în două competiţii electorale succesive sunt şterse, pur şi simplu, din „catalog”. Nimeni, dar absolut nimeni, nu îşi aduce aminte, atunci când freacă guma deasupra numelui care trebuie răzuit, că în România, ca şi pretutindeni în celelalte state ale „civilizatului Occident”, voturile se cumpără, pe bani bunicei. Dar cum să practice acest târg cei care „plini de dragoste pentru aproape” şi gata oricând „să întoarcă şi celălalt obraz” nu au ca monedă de schimb decât sărăcia ? Fiind, aşadar, cu buzunarele goale şi lipsiţi de orice posibilitate de a-şi face campanie electorală, „amărâţii” nu strâng prea multe voturi în traista electorală. Ba, mai mult, ei sunt deposedaţi, prin fraudă, şi de ceea ce au mai reuşit să adune. Acest sport al fraudei electorale este atât de obişnuit şi de probabil pe malurile Dâmboviţei ca păpădia în gazonul de primăvară. Cam aşa au stat lucrurile şi cu Partidul Alianţa Socialistă, fost partid parlamentar dar intrat ulterior în dizgraţia „dreptacilor” autointitulaţi de stânga. Noi cei din PAS ne- am trezit cu următoarea alternativă în faţă: ori acceptăm să fim transformaţi în praf de către radiera capitalistă şi arucaţi la coşul istoriei ori vom urma exemplul Păsării Fenix.

Am ales drumul Păsării fabuloase şi am realizat, într-un timp record, renaşterea Partidului Alianţa Socialistă sub noua denumire de Partidul Alternativa Socialistă. Sub conducerea inspirată a liderului nostru, fost parlamentar, doctorul în economie Constantin Rotaru, o mână de inimoşi, incredibil de talentaţi lucrători politici – am să amintesc aici câţiva dintre ei: profesorul, excelent organizator, Ion Iacov; profesorul universitar şi valoros istoric Marin Badea; inginerul specialist în management economic şi politic Lucia Stanciu; inginerul, specialist în administraţie şi lucrări de secretariat Gabriela Tudor; tânăra avocată Marina Brehoiu – împreună cu toţi ceilalţi membri de partid au transformat Partidul Alianţa Socialistă în Partidul Alternativa Socialistă înainte de a se produce ucigaşa radiere capitalistă. Sub noua denumire partidul şi-a păstrat intactă întreaga zestre politică.

Plin de admiraţie pentru lucrul politic bine făcut mi-am zis că este mare lucru să fii animat de o idee progresistă şi să nu-ţi pleci urechea la zornăitul arginţilor. Înainte de a incheia am să spun tuturor celor implicaţi: Bravo comuniștilor!

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 378 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *