Pecinginea este o pată, o zonă de distrugere adică, pe piele, pe ziduri, pe gazon, pe semănături etc. Ea este provocată de viruși sau alte „urâțenii” biologice, este contagioasă și, din aceste motive, foarte greu de ținut sub control.

După 1989, în România, în structura socială a societății, a apărut o nouă categorie de indivizi, preocupată să acceadă, prin orice mijloace și prin orice căi spre aglutinările politice aflate în „capul mesei” ospățului postdecembrist. Liantul aglutinogen îl constituie interesul parvenirii, fără efort fizic sau intelectual, pe toate planurile. Capitalismul este mediul cel mai propice pentru acest fenomen. Este de prisos, cred, să mai menționez, dar o fac totuși, că acești indivizi, submediocri din toate perspectivele, „nu au mamă, nu au tată” când este vorba să lupte pentru țelul lor. „Scopul scuză mijloacele” și „Homo homini lupus” sunt religia lor. Ei, acești indivizi, nuli sub toate aspectele, cunoscuți și sub denumirea de „burtăverzimea societății”, reprezintă „virușii” care provoacă diversele tipuri de pecingine pe obrazul României postdecembriste. Înainte de 1989, „obrazul” României era un ten impecabil de tânără adolescentă. După 1989, acest ten arată ca după un atac cu vitriol, este respingător și de nerecunoscut. Este important să menționez că printre cele mai respigătoare pecingini se numără anticomunismul promovat, îndrăznesc să o spun cu toată responsabilitate, de niște „luptători”, un fel de „ninja” politici care se bat numai cu două arme, ambele interzise de bunul simț, satanizarea și denigrarea adversarului, fără argumente.

După1989, România este codașa tuturor clasamentelor referitoare la aspectele pozitive ale societății. Dorind, dintr-o pornire firească credem, să poziționeze și țara lor pe primul loc într-un clasament, neghiobii neamului românesc s-au gândit să facă din România prima țară din lume în care anticomunismul este prioritatea priorităților actualului regim politic. În acest scop o „codobatură politică”, un răspopit și un peltic profesional au propus o „inițiativă” legislativă prin care să se interzică, cu amenințări inimaginabile pentru omul normal, simbolurile comunismului sau toate cele care amintesc de ceea ce a fost înainte de 1989 și, după căpățânile lor seci, nu mai trebuie să fie, să se întâmple adică pe aceste locuri (să nu se mai construiască locuințe pentru oamenii muncii, să nu se mai construiască școli, să nu se mai construiască spitale, să nu se mai construiască centrale nuclear-electrice, să nu se mai construiască rafinării de petrol și să se distrugă toate întreprinderile de utilaj petrolier care situau România pe locul unu în domeniu, să nu se mai construiască „trasfăgărășane”, să nu se mai construiască canale Dunăre-Marea Neagră, să nu se mai construiască Canalul Dunăre-București, să nu se mai construiască sisteme de irigații, să nu se mai construiască întreprinderi integrate de niciun fel, să se aleagă praful de economia României – așa cum s-a întâmplat de altfel). Eu, cel care, cu mâna tremurândă, însăilez aceste rânduri, am informat comuniștii, din toată democratica Europă, despre lucrurile „frumoase” care se petrec în „fascinanta Românie” a începutului de mileniu trei. Auzind ei, comuniștii europeni, despre „minunățiile” de pe plaiurile mioritice, cu toată formația lor de atei convinși, și-au făcut cruce și și-au scuipat în sân. Cu siguranță anul 2016 va fi unul „liniștit”.

LA MULȚI ANI LINIȘTIȚI, ROMÂNIE!

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 30116 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *